jueves, 24 de junio de 2010

Presentación Complementaria

Convocatoria de prensa
Fecha: Viernes 25 de junio
Horario: 19.00 horas
Lugar: Doña Greta empanadas argentinas, C/Metge Joan Bauzá, 3 de Palma

La prensa está cordialmente invitada al III Viernes Creativo, una cita en la cual los recuerdos y las historias escritas por los asistentes se premian con una empanada y una copa de vino argentino.

En los dos primeros Viernes se entregaron 40 historias, que a lo largo del mes de julio se colgarán en un blog. Cada semana se elige la historia ganadora, que se publica en Facebook y Twitter y se reparte, en formato flyer, con cada paquete de empanadas durante toda la semana siguiente.


**

Los Viernes Creativos se enmarcan en el proyecto Complementaria ♥2♥, una iniciativa de colaboración y compromiso empresarial que se sitúa un paso más allá del networking y del win to win.

La iniciativa, recién nacida en Palma, tiene mucho en común con las 'cadenas de favores' y los ‘bancos de tiempo’, pero a nivel empresarial: se basa en el intercambio de ideas, de servicios y productos, y de tiempo entre personas emprendedoras y microempresas. Sin dinero, ni presupuestos ni facturas. Aquí lo que cuentan son los contactos, las ideas, el tiempo y los recursos de los que ya se dispone. Cada una de estas personas y microempresas ofrece lo que sabe hacer mejor, y pide lo que necesita, a ver si el resto le puede ayudar.

Proyecto a proyecto, estos intercambios contribuirán a crear una red solidaria y colaborativa de empresas, una alianza centrada en la complementariedad de destrezas, recursos y visiones. Un proyecto basado en valores, que permite a los usuarios sumar, reunir, compartir, inventar, tejer, dar vida y también disfrutar y celebrar los éxitos en equipo.

Complementaria tiene el objetivo de ayudar a los empresarios a reforzar sus relaciones, detectar y establecer alianzas profesionales productivas, generar sinergias, aumentar el valor y las ventajas competitivas de sus negocios. Nace en tiempos de crisis por dos razones fundamentales: primero, el hecho de que en estos momentos existen muchas microempresas necesitadas de ayudas puntuales, a las cuales las instituciones no prestan atención, y segundo, porque en época de crisis las empresas que están en una situación más aventajada disponen de tiempo, estructura y recursos ociosos o sólo parcialmente aprovechados.

Complementaria quiere poner en contacto la demanda y la oferta, ayudando de esta forma a pequeños empresarios, autónomos y profesionales que no reciben ninguna ayuda por parte de las instituciones. En 24 horas se han sumado en el grupo de Facebook 70 empresarios y profesionales que desean participar en la iniciativa (http://www.facebook.com/group.php?gid=129481517084820).

La idea de Complementaria nace de la voluntad de Alessia Comis, Pidelaluna eventos (www.pidelaluna.com), Margalida Castells, de Alea Serveis Professionals, y Giovanna Arancibia, diseñadora gráfica creativa.

Para más info rogamos contacten con Alessia Comis en el 646 480120 / info@pidelaluna.com

Complementaria, en IBDigital (24/06/2010)

Cooperació empresarial en temps de crisi: Complementària
Antoni Pons Ribas
IBDigital, 24 de Juny de 2010

La immensa majoria de les petites i mitjanes empreses que treballam en el mercat de les Illes Balears tenim com a primer objectiu, durant aquest temps de crisi, aguantar. Sabem que tots hem de fer esforços importants admetent cobrar molt manco per la nostra feina, i ho assumim amb l'objectiu de mantenir les nostres empreses i els nostres llocs de feina.

He de dir que no només els empresaris som conscients d'això, sinó que els treballadors d'aquestes petites i mitjanes empreses també fan pinya i se n'adonen que si l'empresari les està pagant el mateix salari i està facturant un 30 o un 40% manco per les hores de feina, això requereix un esforç complementari per part de tots, per aguantar el temps que faci falta.

A part d'aguantar però, també estic observant altres moviments en l'àmbit empresarial. Moviments que podria emmarcar dins la paraula cooperació. Jo sempre he cregut en la cooperació empresarial per tal d'oferir el millor servei i la millor qualitat als nostres clients. De tots és conegut que a Di7, que duim més de 16 anys en el mercat, hem tengut i mantenim varies aliances estratègiques i, fins i tot, empreses conjuntes amb grans empreses especialitzades en diferents disciplines de la comunicació per tal d'oferir el que deia, el millor servei i la millor qualitat. No podem ser els millors en tot, per tant cerquem els millors en cada disciplina per col·laborar amb ells.

He rebut aquests dies una presentació d'una iniciativa de tres al·lotes que m'ha cridat l'atenció: Complementària. Se basa, com elles diuen, en "l'intercanvi d'idees, de serveis i productes, i de temps, entre persones emprenedores i empreses. Sense doblers, ni pressupost ni factures. Favor per favor, projecte a projecte, aquestes intercanvis contribuiran a crear una xarxa solidària i col·laborativa d'empreses".

Segons m'explicava n'Alessia Comis, una de les promotores (juntament amb na Giovanna Arancibia i na Margalida Castells) han detectat que les empreses continuen necessitant de suport en màrqueting, comunicació, RRPP, i altres serveis professionals, però han hagut de retallar molt els seus pressuposts. Elles són professionals, i també per la crisi, tenen temps ociós i han decidit a dedicar-lo a ajudar a empreses que necessiten els seus serveis però no les poden pagar, i així van teixint una xarxa solidària, perquè aquestes empreses ajudades, un dia també ajudaran a una altra que ho necessiti. M'ha paregut una idea excel·lent. Qui li interessi pot trobar més informació cercant "complementaria" a Facebook i a Twitter.

Aquest és el camí, complementar-nos, ajudar-nos uns als altres per passar aquests temps difícils que ens ha tocat viure. I deixau-me fer una crida final a l'administració pública de les Illes Balears que també han hagut de retallar els seus pressuposts.

Correcte el retall. Correcte en no convidar sempre els mateixos en els procediments negociats, donant joc a totes les empreses, que treballi tothom. Però (sempre hi ha un però), a més de reclamar els preus ajustats, valorau en la justa mesura la qualitat de la feina. No totes les empreses ofereixen el mateix nivell de qualitat i de servei i, per tant, el preu tampoc no pot ser el mateix. Si el criteri exclusivament és el preu ens baixarà la qualitat i això no crec que sigui bo que ho promogui l'administració pública. Simplement és una reflexió.

Salut a tots i molts d'anys!


Post scriptum: per cert, moltes gràcies per la resposta que heu donat a les subscripcions d'Ibdigital. Mantenim la campanya oberta cercant amics que s'apuntin al projecte, però aquesta setmana li hem donat una bona empenta. Gràcies!